eAthena Server - help!

Ask for help regarding any technical issue or report any bug or OS independent issues.
Post Reply
User avatar
rootwo_62
Peon
Peon
Posts: 33
Joined: 13 Mar 2008, 00:21
Location: Alabama, USA
Contact:

eAthena Server - help!

Post by rootwo_62 » 12 Jul 2011, 20:10

People can login on my server and create users but when they goto join it says :

Error
No servers available.

I changed all of the map, login, char to correspond with each other. I don't know what the problem is. Could someone help me please.
User avatar
meway
Knight
Knight
Posts: 1736
Joined: 04 Jan 2009, 06:02
Location: Detroit MI
Contact:

Re: eAthena Server - help!

Post by meway » 12 Jul 2011, 20:55

can you connect to this server yourself? It sounds like you failed to forward one or two of your ports. Just because it works for you won't necessarily mean anyone can connect to your network. If you can't connect to the network yourself than you messed up on one of the conf files. On conf files even a space in the wrong spot can cause issues.
User avatar
Jaxad0127
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 4209
Joined: 01 Nov 2007, 18:35
Location: Internet

Re: eAthena Server - help!

Post by Jaxad0127 » 13 Jul 2011, 02:08

meway wrote:can you connect to this server yourself? It sounds like you failed to forward one or two of your ports. Just because it works for you won't necessarily mean anyone can connect to your network. If you can't connect to the network yourself than you messed up on one of the conf files. On conf files even a space in the wrong spot can cause issues.
"No servers available" means the login-server doesn't have any char-servers.
rootwo_62 wrote:People can login on my server and create users but when they goto join it says :

Error
No servers available.

I changed all of the map, login, char to correspond with each other. I don't know what the problem is. Could someone help me please.
Run each server in it's own console so we can get the output. Post the output for the login- and char-servers.
Image
User avatar
rootwo_62
Peon
Peon
Posts: 33
Joined: 13 Mar 2008, 00:21
Location: Alabama, USA
Contact:

Re: eAthena Server - help!

Post by rootwo_62 » 13 Jul 2011, 12:00

[10:55:48.72] State: CONNECT SERVER
[10:55:48.72] Network::Connecting to frostysocks.dyndns.org:6901
[10:55:48.73] Window::Window("")
[10:55:48.78] Network::Started session with 69.175.32.234:62746
[10:55:48.79] Window::~Window("")
[10:55:48.79] State: LOGIN
[10:55:48.79] Window::Window("Login")
[10:55:48.82] Received packet 0x7531 of length 10
[10:55:50.47] Window::~Window("Login")
[10:55:50.47] State: LOGIN ATTEMPT
[10:55:50.47] Username is rootwo62
[10:55:50.47] Window::Window("")
[10:55:50.52] Received packet 0x63 of length 36
[10:55:50.52] Received update host "http://updates.themanaworld.org/" from login server.
[10:55:50.52] Received packet 0x81 of length 3
[10:55:50.52] Connection problem: 1
[10:55:50.54] Window::~Window("")
[10:55:50.54] State: ERROR
[10:55:50.54] Error: No servers available.
[10:55:50.54] Window::Window("Error")

i said that they could create chars but they can't they can only create users, also the same is happening for me i think i may have missed a step.
User avatar
Freeyorp101
Administrator
Administrator
Posts: 710
Joined: 04 Nov 2008, 10:17
Location: New Zealand

Re: eAthena Server - help!

Post by Freeyorp101 » 13 Jul 2011, 12:48

Please post the server output, not the client logs.


---Freeyorp
(09:58:17) < tux9th> Freeyorp: your sig on the forums is kind of outdated
User avatar
rootwo_62
Peon
Peon
Posts: 33
Joined: 13 Mar 2008, 00:21
Location: Alabama, USA
Contact:

Re: eAthena Server - help!

Post by rootwo_62 » 13 Jul 2011, 18:06

i think this is what you wanted?

server isn't starting
./eathena.sh: fork: Resource temporarily unavailable


eathena-data.log
[30309][2011-07-13 21:03:49] NOTICE: Char server is dead - restarting
[30309][2011-07-13 21:03:49] NOTICE: Map server is dead - restarting
[30309][2011-07-13 21:04:00] NOTICE: Login server is dead - restarting
User avatar
Jaxad0127
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 4209
Joined: 01 Nov 2007, 18:35
Location: Internet

Re: eAthena Server - help!

Post by Jaxad0127 » 14 Jul 2011, 01:24

jaxad0127 wrote:Run each server in it's own console so we can get the output. Post the output for the login- and char-servers.
Image
Frost
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 851
Joined: 09 Sep 2010, 07:20
Location: California, USA

Re: eAthena Server - help!

Post by Frost » 14 Jul 2011, 02:16

rootwo_62 wrote: server isn't starting
./eathena.sh: fork: Resource temporarily unavailable
Are you running the server as root, as yourself, or as a dedicated account?

There are useful troubleshooting tips at http://wiki.themanaworld.org/index.php/ ... shooting_2
You earn respect by how you live, not by what you demand.
-unknown
User avatar
o11c
Knight
Knight
Posts: 2262
Joined: 20 Feb 2011, 22:09
Location: ^ ^

Re: eAthena Server - help!

Post by o11c » 14 Jul 2011, 02:54

rootwo_62 wrote:./eathena.sh: fork: Resource temporarily unavailable
This is because the eathena.sh contains the ulimit to prevent too many forks. This requires the assumption that the server is running as its own user, not as your user.
eathena.sh (and even eathena-monitor) is not used anymore, instead just run the individual servers.

If you *do* insist on running eathena-monitor, the version from the my rewrite branch is much better. Note however that the servers themselves are frequently broken, you should only use the eathena-monitor from it unless you are very daring.

It might also be helpful to know whether you are using your own content or the official content. I wouldn't recommend setting up your own server unless you are thoroughly familiar with how to develop for the official server (not just the instructions, but the reasoning behind them).

If you are running based on the official server data repositories (recommended), make sure you have a clone after the reorganization (which just got merged into the stable repositories, although it has been in -test for a few weeks), as it fixes various configuration defaults and improves tools.

If you are adding your own client content you'll need to change the submodule URL. You should have a separate checkout of the server-data for the actual running server versus the version that you use to make changes. The version actually used by the server must have the git hook to update the client-data submodule. (it is recommended that it be done also for every clone, but for testing you have to track the 'master' branch anyway, rather than the specific corresponding commit used by stable)
Former programmer for the TMWA server.
Post Reply