tmwserv, map loading problem

Ask for help regarding any technical issue or report any bug or OS independent issues.
Post Reply
User avatar
shiroi
Peon
Peon
Posts: 11
Joined: 29 Nov 2006, 08:20

tmwserv, map loading problem

Post by shiroi » 30 Nov 2006, 20:13

Hi! Love the project.

uname -a:
Linux haku 2.6.15-27-386 #1 PREEMPT Sat Sep 16 01:51:59 UTC 2006 i686 GNU/Linux

OS: Ubuntu - Dapper

I built the tmw trunk successfully. And I built the tmwserv trunk successfully. They both load what seems to be without error, except for tmwserv.

Code: Select all

[13:05:48] [INF] The Mana World Server v0.0.1
[13:05:48] [INF] Using Config File: /home/shiroi/.tmwserv.xml
[13:05:48] [INF] Using Log File: /home/shiroi/.tmwserv.log
[13:05:48] [INF] SQLite uses ./tmw.db as DB.
[13:05:48] [INF] Loading item reference...
[13:05:48] [INF] Loaded 118 items from items.xml.
[13:05:48] [WRN] No Scripting Language Support.
[13:05:48] [INF] Using SQLite DB Backend.
[13:05:48] [INF] Account handler started:
[13:05:48] [INF] Listening on port 9601...
[13:05:48] [INF] Chat handler started:
[13:05:48] [INF] Listening on port 9602...
[13:05:48] [INF] Game handler started:
[13:05:48] [INF] Listening on port 9603...
[13:05:48] [WRN] Warning: maps/None not found!
[13:05:48] [ERR] Error: Map file not found (maps/None)
[13:05:48] [ERR] Unable to load map "None" (id 1)
[13:05:48] [WRN] Warning: maps/None not found!
[13:05:48] [ERR] Error: Map file not found (maps/None)
[13:05:48] [ERR] Unable to load map "None" (id 1)
[13:05:48] [WRN] Warning: maps/None not found!
[13:05:48] [ERR] Error: Map file not found (maps/None)
[13:05:48] [ERR] Unable to load map "None" (id 1)
[13:05:48] [WRN] Warning: maps/None not found!
[13:05:48] [ERR] Error: Map file not found (maps/None)
[13:05:48] [ERR] Unable to load map "None" (id 1)
[13:05:48] [WRN] Warning: maps/None not found!
[13:05:48] [ERR] Error: Map file not found (maps/None)
[13:05:48] [ERR] Unable to load map "None" (id 1)
[13:05:48] [WRN] Warning: maps/None not found!
[13:05:48] [ERR] Error: Map file not found (maps/None)
[13:05:48] [ERR] Unable to load map "None" (id 1)
[13:05:48] [WRN] Warning: maps/None not found!
[13:05:48] [ERR] Error: Map file not found (maps/None)
[13:05:48] [ERR] Unable to load map "None" (id 1)
[13:05:48] [WRN] Warning: maps/None not found!
[13:05:48] [ERR] Error: Map file not found (maps/None)
[13:05:48] [ERR] Unable to load map "None" (id 1)
[13:05:48] [WRN] Warning: maps/None not found!
[13:05:48] [ERR] Error: Map file not found (maps/None)
[13:05:48] [ERR] Unable to load map "None" (id 1)
[13:05:48] [WRN] Warning: maps/None not found!
[13:05:48] [ERR] Error: Map file not found (maps/None)
[13:05:48] [ERR] Unable to load map "None" (id 1)
[13:05:58] [INF] World time: 100
When I load the client, it works until it needs to load a map, at which point it crashes.

I noticed that in the "data" directory of where I compiled the server, there isn't even a folder for maps. So I created one, and added the maps. That still didn't work.

So I copied on of the maps in the new /data/maps/ directory for the server as a file called "None", and tmwserv recognized and loaded it correctly. The client didn't work with it until I did the same for the client's map directory.

I'm no programmer, but I downloaded all of this as an opportunity to get aquainted with c++. So far I think you guys have a wonderful looking project that I'm willing to lend you some ability that I do possess. I do illustrations professionally, but that's another story since this forum area is for unix issues. :)

Any information to help me out would be great. Until then I'll keep looking at the code getting to know it.
User avatar
ElvenProgrammer
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 2526
Joined: 13 Apr 2004, 20:11
Location: Italy
Contact:

Post by ElvenProgrammer » 01 Dec 2006, 10:24

The required steps in order to make tmwserv work are:
1. add a data/maps folder as you already did with maps in sync with the client
2. define a starting map (id = 1) in tmw.db/tmw_maps table

Regards
Post Reply