Error with 0.0.23

Ask for help regarding any technical issue or report any bug or OS independent issues.
User avatar
BadMrBox
Novice
Novice
Posts: 281
Joined: 10 Mar 2005, 16:05
Location: Sweden
Contact:

Error with 0.0.23

Post by BadMrBox » 07 Jun 2007, 16:23

This is quite strange. I installed Crush's unofficial update and that worked the first time I started it. The second time it didn't. Complained about that the update process wasn't completed. The error message ended with failed writing body. I have now installed the version from the frontpage and I have the same error when I try to run the game. What's that all about?
Image
User avatar
ElvenProgrammer
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 2526
Joined: 13 Apr 2004, 20:11
Location: Italy
Contact:

Post by ElvenProgrammer » 07 Jun 2007, 18:54

Can you please provide the exact error message, the log or other useful informations?
User avatar
BadMrBox
Novice
Novice
Posts: 281
Joined: 10 Mar 2005, 16:05
Location: Sweden
Contact:

Post by BadMrBox » 08 Jun 2007, 15:59

This is all the info I got:
The update process is incomplete.
It is strongly recommended that you try again later

Failed writing body
And when I press ok it say's: Equipment Database: Could not find equipment.xml.
So obviously equipment.xml is missing... but why?
I dont even get a tmw log.
Image
User avatar
BadMrBox
Novice
Novice
Posts: 281
Joined: 10 Mar 2005, 16:05
Location: Sweden
Contact:

Post by BadMrBox » 10 Jun 2007, 07:44

I have manually downloaded all zip files and the problem is still at hand. I really don't know what to do :?
Image
User avatar
Cosmostrator
Novice
Novice
Posts: 132
Joined: 23 Aug 2006, 07:13
Location: USA - So. Cal

Post by Cosmostrator » 11 Jun 2007, 07:44

Try deleting everything in the updates folder, and then reconnecting. If that doesn't work uninstall the program, delete the folder entirely and reinstall.
That should fix your problem.
-Cosmostrator
User avatar
ElvenProgrammer
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 2526
Joined: 13 Apr 2004, 20:11
Location: Italy
Contact:

Post by ElvenProgrammer » 11 Jun 2007, 09:17

BadMrBox wrote:I dont even get a tmw log.
As of version 0.0.23, the custom folder of tmw as moved to Documents and Settings\[User]\.tmw (Windows XP) or Users\[User] (Windows Vista), so please check your log there.
User avatar
BadMrBox
Novice
Novice
Posts: 281
Joined: 10 Mar 2005, 16:05
Location: Sweden
Contact:

Post by BadMrBox » 11 Jun 2007, 15:25

As of version 0.0.23, the custom folder of tmw as moved to Documents and Settings\[User]\.tmw (Windows XP) or Users\[User] (Windows Vista), so please check your log there.
Yeah, I read about that in another thread and it was there my problem problem was located. My name contains one of thoose nice letters that doesn't exist in the english language so the config file had changed it to something very strange. I corrected that and it now works perfect :D
Image
User avatar
BadMrBox
Novice
Novice
Posts: 281
Joined: 10 Mar 2005, 16:05
Location: Sweden
Contact:

Post by BadMrBox » 11 Jun 2007, 20:49

Excuse me for the doublepost but I noticed that I have to change the config everytime I have rebooted the computer. This can get very tedious in the long run.
Image
Matt
Knight
Knight
Posts: 1746
Joined: 07 Aug 2004, 11:47
Location: Germany->Bavaria

Post by Matt » 12 Jun 2007, 16:40

BadMrBox wrote:Excuse me for the doublepost but I noticed that I have to change the config everytime I have rebooted the computer. This can get very tedious in the long run.
Uhm. I don't think so. Just close the client, edit the file and start the client again.
User avatar
BadMrBox
Novice
Novice
Posts: 281
Joined: 10 Mar 2005, 16:05
Location: Sweden
Contact:

Post by BadMrBox » 13 Jun 2007, 16:13

Uhm. I don't think so. Just close the client, edit the file and start the client again.
Yeah, and doing that everytime I start up the computer to play TMW will be annoying.
Image
Blorx2
Peon
Peon
Posts: 60
Joined: 13 Mar 2005, 14:10
Location: Florence, SC
Contact:

Post by Blorx2 » 13 Jun 2007, 19:10

look on the bright side, at least you can play :D

EDIT: i've got Vista and it works fine
"A wizard is never late, nor is he early, he arrives precisely when he needs to" - Gandalf
User avatar
BadMrBox
Novice
Novice
Posts: 281
Joined: 10 Mar 2005, 16:05
Location: Sweden
Contact:

Post by BadMrBox » 18 Jun 2007, 13:43

I noticed the other day that it has nothing to do with restarting windows. When I shut down TMW and restart it I have to open the config and change the username again to make it work.

Blorx2: does your username contain å,ä,ö or any other nonenglish letters?
Image
User avatar
Bjørn
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 1430
Joined: 09 Dec 2004, 19:50
Location: North Rhine-Westphalia, Germany
Contact:

Post by Bjørn » 19 Jun 2007, 16:18

BadMrBox wrote:I noticed the other day that it has nothing to do with restarting windows. When I shut down TMW and restart it I have to open the config and change the username again to make it work.

Blorx2: does your username contain å,ä,ö or any other nonenglish letters?
Maybe you can set your configuration file to read-only? Of course TMW won't be able to save any config changes then, but it may help against the evil home dir reset.

Of course it would be better to actually work with "strange" characters as expected.
User avatar
BadMrBox
Novice
Novice
Posts: 281
Joined: 10 Mar 2005, 16:05
Location: Sweden
Contact:

Post by BadMrBox » 19 Jun 2007, 16:33

Hm, the config file was already in write protected mode. Wouldn't that mean that I shouldn't be able to alter it at all?
Image
User avatar
Bjørn
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 1430
Joined: 09 Dec 2004, 19:50
Location: North Rhine-Westphalia, Germany
Contact:

Post by Bjørn » 19 Jun 2007, 16:40

BadMrBox wrote:Hm, the config file was already in write protected mode. Wouldn't that mean that I shouldn't be able to alter it at all?
One would think so, but I'm not a Windows expert. :-)
Post Reply