House smoke (particle effect)

All development of pixel art and graphics
Post Reply
User avatar
zipon
Novice
Novice
Posts: 105
Joined: Wed Jun 29, 2005 11:13 pm
Location: Denmark

House smoke (particle effect)

Post by zipon » Sat Jan 23, 2010 8:19 pm

Hey all :)

I have made some slightly changes to the pipe of thenomad particle effect so it now look like a house smoke that fits the houses in Hurnscald.

Screenshots:

Image

Image


Customdata file:

http://www.megaupload.com/?d=MR4PXI0J



Zipon
Image
User avatar
Crush
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 8046
Joined: Thu Aug 25, 2005 5:08 pm
Location: Germany

Re: House smoke (particle effect)

Post by Crush » Sun Jan 24, 2010 9:21 am

Hi Zipon.

Haven't seen you around here for a while. Nice to hear from you.

As you can see in the second screenshot the smoke puffs are sometimes drawn behind the path tiles. The reason is that they are too near to the ground. You can fix that by adding an equal amount to the position-y and position-z of the particles.
  • former Manasource Programmer
  • former TMW Pixel artist
  • NOT a game master

Please do not send me any inquiries regarding player accounts on TMW.


You might have heard a certain rumor about me. This rumor is completely false. You might also have heard the other rumor about me. This rumor is 100% accurate.
User avatar
Jaxad0127
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 4209
Joined: Thu Nov 01, 2007 6:35 pm
Location: Internet

Re: House smoke (particle effect)

Post by Jaxad0127 » Sun Jan 24, 2010 5:17 pm

Those ground tiles might be off too.
Image
User avatar
zipon
Novice
Novice
Posts: 105
Joined: Wed Jun 29, 2005 11:13 pm
Location: Denmark

Re: House smoke (particle effect)

Post by zipon » Tue Jan 26, 2010 12:41 am

I have fixed the ground problem, but now i got a new one.
I have been using ElvenProgrammer nighty nightly builds and i have change back to using the 29.1 version of the client
The problem is that the particle engine is now drewing the particle effects under the the top and over layer.
Ill been trying fixing the problem useing the position-y and position-z but cant get them it to work.
Image
Post Reply