private server wont connect to character server

Ask for help regarding any technical issue or report any bug or OS independent issues.
Haagimus
Newly Registered User
Posts: 11
Joined: 08 Jun 2010, 14:16

private server wont connect to character server

Post by Haagimus » 08 Jun 2010, 14:30

So the short version is I used git and this walkthrough
--http://wiki.themanaworld.org/index.php/ ... a_on_Linux
did everything step by step and it all runs fine. I can log into TMW but after the update window closes when i click "play" it says "connecting to character server" and never progresses further.

when I type
--tmw -U username -P password -s 127.0.0.1 -p 6901 -u
into the terminal i get this
--Error: ItemDB: Error while loading items.xml!
then it just shuts itself down. I have looked everywhere and cannot find this file nor can i find anything via google/forums.

running v0.0.29.1 eathena

any help at all is appreciated. i mainly want to get this up and running on my laptop because i am currently deployed to afghanistan and my internet sucks so bad out here that it makes it very difficult to play this game. if i can run my own server on my laptop it will be much more enjoyable.
User avatar
Bertram
Knight
Knight
Posts: 1026
Joined: 07 Sep 2004, 15:55
Location: France

Re: private server wont connect to character server

Post by Bertram » 08 Jun 2010, 16:23

Hi,
--tmw -U username -P password -s 127.0.0.1 -p 6901 -u
Ok, as for now, and if I'm correct, the tmw client doesn't load update files when using the -u (skip updates) parameter, ending then in not finding the items.xml file.

To avoid that, you should download the content of the tmwdata repository (if it's what you're using), here:
http://gitorious.org/tmwdata/mainline/a ... all/master
(retry several times if the server is saying that the archive is being regenerated.)

and try this:
--tmw -U username -P password -s 127.0.0.1 -p 6901 -u -d /path/to/my/uncompressed/data/folder
/path/to/my/uncompressed/data/folder <-- To be replaced with the folder where you decompressed the data.

Best regards.
User avatar
Jaxad0127
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 4209
Joined: 01 Nov 2007, 18:35
Location: Internet

Re: private server wont connect to character server

Post by Jaxad0127 » 08 Jun 2010, 17:12

Make sure the char-server is still up. It may crash the first time you use it.
Image
Haagimus
Newly Registered User
Posts: 11
Joined: 08 Jun 2010, 14:16

Re: private server wont connect to character server

Post by Haagimus » 08 Jun 2010, 21:26

I will give all of this a try and get back to you guys asap. thanks for the quick response.

EDIT: downloaded the mainline data folder, extracted it re-ran the terminal command with the -d trigger pointing to my tmwdata-mainline folder. I no longer get the cannot find Item.XML error however I'm now back at square one. It logs in to the login-server but never logs into char-server. I verified through the system monitor that all servers are running (login, map, char). I manually started all servers through the terminal, and the char server outputs this when i run the tmw command to login:

Attempt to connect to login-server...
Connected to login-server (connection #4).
Awaiting maps from map-server.
From login-server: receiving of 0 GM accounts information.
used: 4, max FDs: 1024, SOFT: 974
Map-Server 0 connected: 58 maps, from IP 127.0.0.1 port 5122.
Map-server 0 loading complete.
used: 5, max FDs: 1024, SOFT: 974
Account Logged On; Account ID: 0.

Also note that the login-server, map-server and char-server are all talking to each other as well, they all, in terminal, are connecting to each other successfully. I also still cannot log in by running tmw without the terminal via my application menu. I am ready for the next suggestion.

EDIT 2: forgot to mention that nothing is outputting a log file either so I can't troubleshoot through that, if I change something to create a fault a log file will then generate so I'm assuming that nothing is faulting here, it's just hanging somewhere in char-server.
Haagimus
Newly Registered User
Posts: 11
Joined: 08 Jun 2010, 14:16

Re: private server wont connect to character server

Post by Haagimus » 10 Jun 2010, 10:38

well its been a couple of days and i see that a lot of people are viewing this topic but noone is replying. I really really hope someone can help me with this problem because i would like to be able to play without relying on the internet. Please anyone that can help, help.
User avatar
Jaxad0127
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 4209
Joined: 01 Nov 2007, 18:35
Location: Internet

Re: private server wont connect to character server

Post by Jaxad0127 » 10 Jun 2010, 16:42

Haagimus wrote:well its been a couple of days and i see that a lot of people are viewing this topic but noone is replying. I really really hope someone can help me with this problem because i would like to be able to play without relying on the internet. Please anyone that can help, help.
You edited your post, so no one knew about the update.

Please attach your client log.
Image
Haagimus
Newly Registered User
Posts: 11
Joined: 08 Jun 2010, 14:16

Re: private server wont connect to character server

Post by Haagimus » 11 Jun 2010, 06:15

sorry new to forum cannot find an attach option on reply. only 3 logs are generated on TMW start: char.log, eathena-monitor.log and login.log

Char.log
11-06-2010 05:06:06.412: The char-server starting...
11-06-2010 05:06:06.413: mmo_char_init: No character found in save/athena.txt.
11-06-2010 05:06:06.413: Id for the next created character: 150000.
---just repeats this over and over.

eathena-monitor.log
[31950][2010-06-11 09:36:04] NOTICE: Login server is dead - restarting
[31950][2010-06-11 09:36:04] NOTICE: Char server is dead - restarting
[31950][2010-06-11 09:36:04] NOTICE: Map server is dead - restarting
---i dont get this the system monitor shows all 3 processes running but still this is continually generated

login.log
2010-06-11 05:06:04.412: The login-server starting...
2010-06-11 05:06:04.412: The configuration of the server is set:
2010-06-11 05:06:04.412: - with no remote administration.
2010-06-11 05:06:04.412: - to accept any IP for remote administration
2010-06-11 05:06:04.412: - with a 'To GM become' password (gm_pass) of 6 character(s).
2010-06-11 05:06:04.412: - to create GM with level '60' when @gm is used.
2010-06-11 05:06:04.412: - to ALLOW new users (with _F/_M).
2010-06-11 05:06:04.412: - with port: 6901.
2010-06-11 05:06:04.412: - with the accounts file name: 'save/account.txt'.
2010-06-11 05:06:04.412: - with the GM accounts file name: 'conf/gm_account.txt'.
2010-06-11 05:06:04.412: - to check GM accounts file modifications every 15 seconds.
2010-06-11 05:06:04.412: - with the unknown packets file name: 'log/login_unknown_packets.log'.
2010-06-11 05:06:04.412: - to SAVE only unkown packets sending by a char-server or a remote administration.
2010-06-11 05:06:04.412: - to NOT display normal parse packets on console.
2010-06-11 05:06:04.413: - to NOT display administration parse packets on console.
2010-06-11 05:06:04.413: - to NOT display char-server parse packets on console.
2010-06-11 05:06:04.413: - with no minimum level for connection.
2010-06-11 05:06:04.413: - to refuse adjustment (with timeadd ladmin) on an unlimited account. You must use timeset (ladmin command) before.
2010-06-11 05:06:04.413: - to create new accounts with an unlimited time.
2010-06-11 05:06:04.413: - to not check players IP between login-server and char-server.
2010-06-11 05:06:04.413: - with the IP security order: 'deny,allow' (allow if not deny). You refuse no IP.
2010-06-11 05:06:04.413: The LAN configuration of the server is set:
2010-06-11 05:06:04.413: - with LAN IP of char-server: 127.0.0.1.
2010-06-11 05:06:04.413: - with the sub-network of the char-server: 127.0.0.1/255.255.255.255.
2010-06-11 05:06:04.413: read_gm_account: file 'conf/gm_account.txt' readed (0 GM accounts found).
2010-06-11 05:06:04.413: 5 accounts read in save/account.txt, of which is no GM account and 5 server accounts ('S').
---to my naked eye everything appears to be running fine in the log as does it seem in the actual game interface since i can login no problems at all.

i hope that something here gives a clue about the problem, im assuming the char.log file means something i just dont know what......also all that is written in the athena.txt is "150000 %newid%" maybe i need to set something up in here, i have no idea.
User avatar
Jaxad0127
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 4209
Joined: 01 Nov 2007, 18:35
Location: Internet

Re: private server wont connect to character server

Post by Jaxad0127 » 11 Jun 2010, 14:17

Your client also wrote a lot. Try ~/.tmw/tmw.log or ~/.local/share/mana/mana.log.
Image
Haagimus
Newly Registered User
Posts: 11
Joined: 08 Jun 2010, 14:16

Re: private server wont connect to character server

Post by Haagimus » 11 Jun 2010, 20:35

tmw.log

[19:36:11.80] The Mana World v0.0.29.1 (eAthena)
[19:36:11.81] Initializing configuration...
[19:36:11.84] Initializing SDL...
[19:36:11.97] Initializing resource manager...
[19:36:11.97] Adding to PhysicsFS: /home/haagimus//.tmw
[19:36:11.97] Adding to PhysicsFS: /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline
[19:36:11.97] Adding to PhysicsFS: data
[19:36:11.97] Error: File not found
[19:36:11.97] Adding to PhysicsFS: /usr/share/games/tmw/data
[19:36:11.99] Setting video mode 800x740 windowed
[19:36:11.99] Bits per pixel: 0
[19:36:12.14] Using video driver: x11
[19:36:12.14] Possible to create hardware surfaces: no
[19:36:12.14] Window manager available: yes
[19:36:12.14] Accelerated hardware to hardware blits: no
[19:36:12.14] Accelerated hardware to hardware colorkey blits: no
[19:36:12.14] Accelerated hardware to hardware alpha blits: no
[19:36:12.14] Accelerated software to hardware blits: no
[19:36:12.14] Accelerated software to hardware colorkey blits: no
[19:36:12.14] Accelerated software to hardware alpha blits: no
[19:36:12.14] Accelerated color fills: no
[19:36:12.14] Available video memory: 0
[19:36:12.14] Initializing GUI...
[19:36:12.23] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/mouse.png
[19:36:12.27] Popup::Popup("PopupMenu")
[19:36:12.27] Loading skin 'graphics/gui/gui.xml'.
[19:36:12.27] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/gui.xml
[19:36:12.30] SkinLoader::load(): <skinset> defines 'window.png' as a skin image.
[19:36:12.30] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/window.png
[19:36:12.32] Finished loading skin.
[19:36:12.32] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/close_button.png
[19:36:12.33] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/sticky_button.png
[19:36:12.35] Window::Window("Setup")
[19:36:12.35] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/button.png
[19:36:12.37] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/buttonhi.png
[19:36:12.38] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/buttonpress.png
[19:36:12.40] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/button_disabled.png
[19:36:12.42] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/checkbox.png
[19:36:12.48] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/slider.png
[19:36:12.49] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/deepbox.png
[19:36:12.51] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/vscroll_grey.png
[19:36:12.53] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/vscroll_up_default.png
[19:36:12.54] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/vscroll_down_default.png
[19:36:12.56] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/hscroll_left_default.png
[19:36:12.58] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/hscroll_right_default.png
[19:36:12.59] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/vscroll_up_pressed.png
[19:36:12.61] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/vscroll_down_pressed.png
[19:36:12.63] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/hscroll_left_pressed.png
[19:36:12.64] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/hscroll_right_pressed.png
[19:36:12.66] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/tab.png
[19:36:12.68] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/gui/tabselected.png
[19:36:12.69] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/images/login_wallpaper.png
[19:36:12.79] State: LOGIN
[19:36:12.79] Trying to connect to account server...
[19:36:12.79] Username is haagimus
[19:36:12.79] Network::Connecting to 127.0.0.1:6901
[19:36:12.79] Network::Started session with 127.0.0.1:62746
[19:36:12.85] Received update host "http://updates.themanaworld.org/" from login server
[19:36:12.85] Network: Server: The Haagimus World (127.0.0.1:6122)
[19:36:12.85] State: CHAR_SERVER
[19:36:13.35] State: LOADDATA
[19:36:13.35] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/hair.xml
[19:36:13.40] Initializing item database...
[19:36:13.40] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/items.xml
[19:36:13.44] ItemDB: Missing name attribute for item 16!
[19:36:13.44] ItemDB: Missing description attribute for item 16!
[19:36:13.44] ItemDB: Missing image attribute for item 16!
[19:36:13.44] ItemDB: Missing name attribute for item 30!
[19:36:13.44] ItemDB: Missing description attribute for item 30!
[19:36:13.44] ItemDB: Missing image attribute for item 30!
[19:36:13.44] ItemDB: Ignoring unknown sound event 'swing'
[19:36:13.44] ItemDB: Missing name attribute for item 31!
[19:36:13.44] ItemDB: Missing description attribute for item 31!
[19:36:13.44] ItemDB: Missing image attribute for item 31!
[19:36:13.44] ItemDB: Missing name attribute for item 32!
[19:36:13.44] ItemDB: Missing description attribute for item 32!
[19:36:13.44] ItemDB: Missing image attribute for item 32!
[19:36:13.44] ItemDB: Missing name attribute for item 33!
[19:36:13.44] ItemDB: Missing description attribute for item 33!
[19:36:13.44] ItemDB: Missing image attribute for item 33!
[19:36:13.44] ItemDB: Missing name attribute for item 34!
[19:36:13.44] ItemDB: Missing description attribute for item 34!
[19:36:13.44] ItemDB: Missing image attribute for item 34!
[19:36:13.44] ItemDB: Missing name attribute for item 35!
[19:36:13.44] ItemDB: Missing description attribute for item 35!
[19:36:13.44] ItemDB: Missing image attribute for item 35!
[19:36:13.45] ItemDB: Ignoring unknown sound event 'swing'
[19:36:13.45] Initializing monster database...
[19:36:13.45] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/monsters.xml
[19:36:13.49] MonsterDB: Warning, sound effect monsters/zombie/zombie-move1.ogg for unknown event move of monster Zombie
[19:36:13.49] MonsterDB: Warning, sound effect monsters/zombie/zombie-move2.ogg for unknown event move of monster Zombie
[19:36:13.49] Initializing NPC database...
[19:36:13.49] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/npcs.xml
[19:36:13.52] Warning: Failed to load error.xml: No such file or directory
[19:36:13.52] Error loading error.xml
[19:36:13.52] Error, failed to parse error.xml
[19:36:13.52] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/graphics/sprites/error.xml
[19:36:13.56] Loaded /usr/share/games/tmw/data/graphics/images/error.png
[19:36:13.58] Initializing emote database...
[19:36:13.58] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/emotes.xml
[19:36:13.61] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/graphics/sprites/emote.xml
[19:36:13.64] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/graphics/sprites/emotions.png
[19:36:13.68] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/graphics/sprites/emote.xml
[19:36:13.68] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/graphics/sprites/emote.xml
[19:36:13.68] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/graphics/sprites/emote.xml
[19:36:13.68] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/graphics/sprites/emote.xml
[19:36:13.68] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/graphics/sprites/emote.xml
[19:36:13.68] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/graphics/sprites/emote.xml
[19:36:13.68] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/graphics/sprites/emote.xml
[19:36:13.68] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/graphics/sprites/emote.xml
[19:36:13.68] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/graphics/sprites/emote.xml
[19:36:13.68] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/graphics/sprites/emote.xml
[19:36:13.68] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/graphics/sprites/emote.xml
[19:36:13.68] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/graphics/sprites/emote.xml
[19:36:13.68] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/graphics/sprites/emote.xml
[19:36:13.68] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/status-effects.xml
[19:36:13.70] ItemDB: Warning, unknown item ID# -17
[19:36:13.70] Loaded /home/haagimus/eathena-data/tmwdata-mainline/units.xml
[19:36:13.75] Trying to connect to char server...
[19:36:13.75] Network::Connecting to 127.0.0.1:6122
[19:36:13.75] Network::Started session with 127.0.0.1:59927
[19:36:13.80] CharServerHandler: Packet ID: 6c, Length: 3
[19:37:12.83] Quitting
[19:37:12.83] Configuration::write() writing configuration...
[19:37:12.83] Popup::~Popup("PopupMenu")
[19:37:12.83] Window::~Window("Setup")
[19:37:12.83] Unloading color database...
[19:37:12.83] Unloading item database...
[19:37:12.83] ResourceManager::~ResourceManager() cleaning up 1 reference to graphics/images/error.png
[19:37:12.84] ResourceManager::~ResourceManager() cleaning up 15 references to graphics/sprites/emotions.png
Haagimus
Newly Registered User
Posts: 11
Joined: 08 Jun 2010, 14:16

Re: private server wont connect to character server

Post by Haagimus » 13 Jun 2010, 09:20

demigod were you able to determine anything from the tmw.log file?
User avatar
Salah
Novice
Novice
Posts: 105
Joined: 08 Nov 2008, 20:15
Location: GraveYard

Re: private server wont connect to character server

Post by Salah » 13 Jun 2010, 10:56

hmm i with whats pc you use linux or windows ? :?:
Do you want to visit my Class Web Page :D
Haagimus
Newly Registered User
Posts: 11
Joined: 08 Jun 2010, 14:16

Re: private server wont connect to character server

Post by Haagimus » 13 Jun 2010, 13:26

running ubuntu 9.10
User avatar
Jaxad0127
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 4209
Joined: 01 Nov 2007, 18:35
Location: Internet

Re: private server wont connect to character server

Post by Jaxad0127 » 13 Jun 2010, 17:37

Looks like the char-server returned an error. Which one was it?
Image
Haagimus
Newly Registered User
Posts: 11
Joined: 08 Jun 2010, 14:16

Re: private server wont connect to character server

Post by Haagimus » 13 Jun 2010, 18:55

I'm sorry demigod I'm afraid I do not understand what you are asking me.
User avatar
Jaxad0127
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 4209
Joined: 01 Nov 2007, 18:35
Location: Internet

Re: private server wont connect to character server

Post by Jaxad0127 » 13 Jun 2010, 20:11

The char-server sent an error. Existing client don't handle that very well. The next client release has it fixed. The next nightly build will have the fix too.
Image
Post Reply