Why doesn't this work?

Ask for help regarding any technical issue or report any bug or OS independent issues.
Post Reply
khandy
Peon
Peon
Posts: 24
Joined: 28 Aug 2005, 21:21

Why doesn't this work?

Post by khandy » 26 Dec 2005, 07:04

tmw 0.18...

I have one machine that TMW currently works on. It is a Linux FC3 system at my office.

My laptop (debian stable) starts tmw, loads updates ok (displays the update message), asks for password, then locks up solid on the password screen.

My other machine (debian testing) doesn't get very far at all running it, both compiling it myself and using the debian apt-get version.

Code: Select all

$ tmw
The Mana World v0.0.17
*** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0x080fa990 ***
Aborted
gdb gives the following in case any developers are listening

Code: Select all

gdb ./tmw
GNU gdb 6.3-debian
Copyright 2004 Free Software Foundation, Inc.
GDB is free software, covered by the GNU General Public License, and you are
welcome to change it and/or distribute copies of it under certain conditions.
Type "show copying" to see the conditions.
There is absolutely no warranty for GDB.  Type "show warranty" for details.
This GDB was configured as "i386-linux"...Using host libthread_db library "/lib/tls/libthread_db.so.1".

(gdb) run
Starting program: /home/kevin/tmw-0.0.18/src/tmw
[Thread debugging using libthread_db enabled]
[New Thread -1222682944 (LWP 5720)]
The Mana World v0.0.18
[New Thread -1222816848 (LWP 5723)]
*** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0x08139b18 ***

Program received signal SIGABRT, Aborted.
[Switching to Thread -1222682944 (LWP 5720)]
0xb777e7a7 in raise () from /lib/tls/libc.so.6
(gdb) bt
#0  0xb777e7a7 in raise () from /lib/tls/libc.so.6
#1  0xb778004b in abort () from /lib/tls/libc.so.6
#2  0xb77b5005 in __fsetlocking () from /lib/tls/libc.so.6
#3  0xb77bb657 in malloc_usable_size () from /lib/tls/libc.so.6
#4  0xb77bbaf2 in free () from /lib/tls/libc.so.6
#5  0xb79687c1 in operator delete () from /usr/lib/libstdc++.so.6
#6  0xb79ad083 in Graphics (this=0x80f47a8) at stl_deque.h:715
#7  0xb7d347de in SDLGraphics (this=0x80f47a8) at sdlgraphics.cpp:73
#8  0x080b75d0 in Graphics (this=0x80f47a8) at graphics.cpp:35
#9  0x080bc3c0 in OpenGLGraphics (this=0x80f47a8) at openglgraphics.cpp:44
#10 0x080b8db0 in init_engine () at main.cpp:244
#11 0x080b96c2 in main (argc=1, argv=0xbfbe4af4) at main.cpp:394
(gdb)
My other machine is a RedHat 9, and doesn't even come close to having the right libraries.

Any clues, ideas, etc. I could try?
khandy
Peon
Peon
Posts: 24
Joined: 28 Aug 2005, 21:21

Post by khandy » 26 Dec 2005, 07:50

Further information:

I installed the windows 98 version (after a lot of pain and suffering) and it too locks up after asking for the username/password.
User avatar
Bjørn
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 1430
Joined: 09 Dec 2004, 19:50
Location: North Rhine-Westphalia, Germany
Contact:

Post by Bjørn » 26 Dec 2005, 13:27

Locking up after choosing the username/password is a known issue of version 0.0.17. Are you sure you're using 0.0.18?
khandy
Peon
Peon
Posts: 24
Joined: 28 Aug 2005, 21:21

Post by khandy » 26 Dec 2005, 22:06

Bjørn wrote:Locking up after choosing the username/password is a known issue of version 0.0.17. Are you sure you're using 0.0.18?
Downloaded it just before installing. Said it was 0.0.18.

Could this be caused by my ISP closing a port? Shouldn't there be an error in this case?

My laptop gets farther at the office: runs ok under XP, dies after connecting under linux (SDL_Parachute error)
User avatar
Modanung
Knight
Knight
Posts: 1719
Joined: 20 May 2005, 16:51
Location: Groningen, The Netherlands
Contact:

Post by Modanung » 27 Dec 2005, 00:30

Was it both a clean install? (not installed over an earlier version)
Just thinking of possible causes.
If you're looking for 3D FOSS games be sure to check out LucKey Productions on itch.io
khandy
Peon
Peon
Posts: 24
Joined: 28 Aug 2005, 21:21

Post by khandy » 27 Dec 2005, 00:48

Modanung wrote:Was it both a clean install? (not installed over an earlier version)
Just thinking of possible causes.
Tried it both ways. Same result. Also tried "--with-opengl". No difference.
User avatar
DeathJoker
Peon
Peon
Posts: 54
Joined: 09 Jul 2005, 01:46
Location: Cortez Colorado, U.S.A.
Contact:

Post by DeathJoker » 28 Dec 2005, 18:34

I have a problem too. I can only download 10 megs of .18 and then it says its compleat
I am the leader of Grey Mana. Image
User avatar
ElvenProgrammer
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 2526
Joined: 13 Apr 2004, 20:11
Location: Italy
Contact:

Post by ElvenProgrammer » 28 Dec 2005, 21:01

That's weird, try to choose another mirror...
User avatar
DeathJoker
Peon
Peon
Posts: 54
Joined: 09 Jul 2005, 01:46
Location: Cortez Colorado, U.S.A.
Contact:

Post by DeathJoker » 03 Jan 2006, 07:26

Oh it was nothing wrong with anything, stupid me forgot to let it through my firewall...
I am the leader of Grey Mana. Image
Post Reply