problem with running new server

Content and general development discussion, including maps, quests, and server code from the development team.
Post Reply
User avatar
Crush
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 8046
Joined: Thu Aug 25, 2005 5:08 pm
Location: Germany

problem with running new server

Post by Crush » Fri Apr 07, 2006 5:47 pm

i wanted to check out the current state of the server development to see if i can maybe help somewhere. so i downloaded the current snapshot from svn. it compiled without any problems with Dev-C++ 4.9.9.2 (using gcc 3.4.5). But when i try to start it on Windows XP a console window opens, a windows popup appears (twice), stating that the application could not be properly initialized (0xc0000005) and the console window closes. Is there anyone who got an idea what the problem might be?
  • former Manasource Programmer
  • former TMW Pixel artist
  • NOT a game master

Please do not send me any inquiries regarding player accounts on TMW.


You might have heard a certain rumor about me. This rumor is completely false. You might also have heard the other rumor about me. This rumor is 100% accurate.
User avatar
ElvenProgrammer
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 2526
Joined: Tue Apr 13, 2004 8:11 pm
Location: Italy
Contact:

Post by ElvenProgrammer » Sat Apr 08, 2006 8:13 am

Could you maybe try to debug it?
User avatar
Crush
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 8046
Joined: Thu Aug 25, 2005 5:08 pm
Location: Germany

Post by Crush » Sat Apr 08, 2006 2:19 pm

debug doesn't work at all. it starts and stops immediately without any kind of feedback. Are you using windows, too? if yes could you send me the compiled executable by email? so we could check if it is a compiler issue or a problem with my system.
  • former Manasource Programmer
  • former TMW Pixel artist
  • NOT a game master

Please do not send me any inquiries regarding player accounts on TMW.


You might have heard a certain rumor about me. This rumor is completely false. You might also have heard the other rumor about me. This rumor is 100% accurate.
User avatar
ElvenProgrammer
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 2526
Joined: Tue Apr 13, 2004 8:11 pm
Location: Italy
Contact:

Post by ElvenProgrammer » Sun Apr 09, 2006 4:08 pm

Sent. Happy testing.
User avatar
Crush
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 8046
Joined: Thu Aug 25, 2005 5:08 pm
Location: Germany

Post by Crush » Sun Apr 09, 2006 6:31 pm

Thank you very much. the binary you sent me starts up although it exits with [FTL] SDL_Init: No available video device (for what reason does the server need a video device anyway?)

But the build you've sent me was the enet branch. the version i tried to run was the trunk version. i'm going to download and compile the enet branch and see if it works.
  • former Manasource Programmer
  • former TMW Pixel artist
  • NOT a game master

Please do not send me any inquiries regarding player accounts on TMW.


You might have heard a certain rumor about me. This rumor is completely false. You might also have heard the other rumor about me. This rumor is 100% accurate.
User avatar
Crush
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 8046
Joined: Thu Aug 25, 2005 5:08 pm
Location: Germany

Post by Crush » Tue Apr 18, 2006 7:59 pm

i had some problems with compiling enet i couldn't solve before i went on vacation and then i forgot about all this stuff. now i tried again and solved them.

but the problem "[FTL] SDL_Init: No available video device" remained. i solved it by removing the line "putenv("SDL_VIDEODRIVER=dummy");". but i am afraid that this might break the linux version.
  • former Manasource Programmer
  • former TMW Pixel artist
  • NOT a game master

Please do not send me any inquiries regarding player accounts on TMW.


You might have heard a certain rumor about me. This rumor is completely false. You might also have heard the other rumor about me. This rumor is 100% accurate.
User avatar
ElvenProgrammer
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 2526
Joined: Tue Apr 13, 2004 8:11 pm
Location: Italy
Contact:

Post by ElvenProgrammer » Tue Apr 18, 2006 8:04 pm

It shouldn't break it, but it was added to be able to run the server through screen IIRC. Anyway we're getting rid of SDL soon, so nothing to worry about.
Post Reply