Tiled problem

Content and general development discussion, including maps, quests, and server code from the development team.
Post Reply
Jaxx
Peon
Peon
Posts: 2
Joined: Mon Apr 30, 2007 6:40 pm

Tiled problem

Post by Jaxx » Mon Apr 30, 2007 6:48 pm

Hi,

I would like to help out by making some maps and maybe scripting some quests when the new server is finished (I'm not a great programmer but can handle scripting). My problem is that when I load up tiled it loads fine but then the layer window takes up the whole screen. If I click the bar at the left (in between the toolbar and the layer window) it makes the actual map window about 3mm bigger but I still cannot see it.

Has anyone else had this problem/know how to fix it? Am I just being a mong?

Jaxx
Jaxx
Peon
Peon
Posts: 2
Joined: Mon Apr 30, 2007 6:40 pm

Nevermind

Post by Jaxx » Mon Apr 30, 2007 11:46 pm

I installed ubuntu instead of crappy fedora and it works fine now. Nevermind.

I'll get started on a couple of maps and submit them for consideration...
User avatar
Pajarico
Warrior
Warrior
Posts: 592
Joined: Mon Feb 28, 2005 8:29 pm
Contact:

Post by Pajarico » Wed May 02, 2007 11:41 am

Ah, nice.
Lv.: Maggot
Please, read the FAQ before posting.
User avatar
Bjørn
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 1430
Joined: Thu Dec 09, 2004 7:50 pm
Location: North Rhine-Westphalia, Germany
Contact:

Post by Bjørn » Mon May 07, 2007 12:01 am

It's likely that you were not running Tiled using Sun's JVM. There are some problems with running Tiled using GCJ/GNU Classpath.
User avatar
5t3v3
Novice
Novice
Posts: 451
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:08 pm
Location: Belgium
Contact:

Post by 5t3v3 » Tue Dec 25, 2007 10:27 pm

When I try to import the tilesets from ./tmw/updates into "Tiled"
I get "error while loading tileset invalid byte 1 of 1-byte UTF-8 sequence"
(I did first extract and changed extension of tileset to tsx instead of png)
User avatar
Crush
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 8046
Joined: Thu Aug 25, 2005 5:08 pm
Location: Germany

Post by Crush » Tue Dec 25, 2007 10:35 pm

5t3v3 wrote:(I did first extract and changed extension of tileset to tsx instead of png)
Why the heck did you do this? The tilesets have to be kept as PNG images. Here again the instructions how to import tilesets from the mapping tutorial on the wiki:
To import a tileset select Tilesets->New Tileset and set the following options:
Name: (doesn't matter)
Tile width: 32
Tile height: 32 (64 for _x2 tilesets and 96 for _x3 tilesets. see below)
Reference tileset image: checked
Automatically create tiles from images: checked
Use transparent color: unchecked

Now push the browse button and browse to your TMW folder and then the sub folder /data/graphics/tiles/. Here you will find all tilesets that are used by TMW saved as PNG graphics. Select the one you want.
  • former Manasource Programmer
  • former TMW Pixel artist
  • NOT a game master

Please do not send me any inquiries regarding player accounts on TMW.


You might have heard a certain rumor about me. This rumor is completely false. You might also have heard the other rumor about me. This rumor is 100% accurate.
User avatar
5t3v3
Novice
Novice
Posts: 451
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:08 pm
Location: Belgium
Contact:

Post by 5t3v3 » Tue Dec 25, 2007 10:40 pm

Well the reason I changed the extention, I tried teh png first, and it gave me:

"Error while loading /home/.../cave.png: No reader plugin exists for this file type."

xD

Btw, I got it now, I was trying "import tileset" in stead of "new tileset" so your copy paste of tutorial helped, I guess I overlooked that the first time.
User avatar
5t3v3
Novice
Novice
Posts: 451
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:08 pm
Location: Belgium
Contact:

Post by 5t3v3 » Thu Dec 27, 2007 12:01 am

I can't find the collision tiles, are they in the /.tmw/update map?
Edit, nevermind, QOAL told me :)
Post Reply