How to change Update Path or News Path

Content and general development discussion, including maps, quests, and server code from the development team.
Post Reply
User avatar
eXcite
Peon
Peon
Posts: 25
Joined: 30 Jul 2007, 07:40
Location: Germany

How to change Update Path or News Path

Post by eXcite » 05 Aug 2007, 21:10

Hi all,

ive got a few questions. Hoe i can change the default update path? i found some entry in the config.xml i my private folders. but if i change the news or update path the game said that theire is an error etc. hoe i can add my own news or change that the updates are put in the main folder of TMW? :cry:
User avatar
Crush
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 8046
Joined: 25 Aug 2005, 17:08
Location: Germany

Post by Crush » 05 Aug 2007, 21:24

When you change the updatehost and the updater isn't working it is most likely because your new updatehost isn't set up correctly. The directory where the updatehost points to must contain:

-news.txt: the newstext
-resources2.txt: a text file listing all updates and their adler32 checksums (we use a php script to auto-generate this)
-all the updates as zip archives

When you post your update URL I could take a look at it and try to find out what you did wrong.
  • former Manasource Programmer
  • former TMW Pixel artist
  • NOT a game master

Please do not send me any inquiries regarding player accounts on TMW.


You might have heard a certain rumor about me. This rumor is completely false. You might also have heard the other rumor about me. This rumor is 100% accurate.
User avatar
Bjørn
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 1430
Joined: 09 Dec 2004, 19:50
Location: North Rhine-Westphalia, Germany
Contact:

Post by Bjørn » 05 Aug 2007, 23:12

Crush wrote:-resources2.txt: a text file listing all updates and their adler32 checksums (we use a php script to auto-generate this)
We do not use PHP to auto-generate this, but instead rely on errors in the client log to show us the values they should be, and then enter this in the resources2.txt file (one at a time). Nice idea about the PHP script though.
User avatar
Crush
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 8046
Joined: 25 Aug 2005, 17:08
Location: Germany

Post by Crush » 06 Aug 2007, 01:46

then what is the resource2.php doing in the updatehost folder?
  • former Manasource Programmer
  • former TMW Pixel artist
  • NOT a game master

Please do not send me any inquiries regarding player accounts on TMW.


You might have heard a certain rumor about me. This rumor is completely false. You might also have heard the other rumor about me. This rumor is 100% accurate.
User avatar
eXcite
Peon
Peon
Posts: 25
Joined: 30 Jul 2007, 07:40
Location: Germany

Post by eXcite » 06 Aug 2007, 07:16

ok it is working but how can i change that the game did not generate a news Folder outside the root TMW Folder where the exe was?
I dont want a seperate folder in my private Documents.

And how can i change that the Installation made a right config.xml File with my update or new path?
User avatar
eXcite
Peon
Peon
Posts: 25
Joined: 30 Jul 2007, 07:40
Location: Germany

Post by eXcite » 07 Aug 2007, 09:05

hmm. i think nobody understand what i want :-)

The Installation of TMW creates a folder in my privtae dokuments where the updates and the config.xml where placed in.

I dont want that the TMW Installation do this. i want a Update folder in the main installation folder of TMW where the exe was.

How can i do such things?
User avatar
ElvenProgrammer
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 2526
Joined: 13 Apr 2004, 20:11
Location: Italy
Contact:

Post by ElvenProgrammer » 07 Aug 2007, 09:40

The only way is modifying the source code.
User avatar
eXcite
Peon
Peon
Posts: 25
Joined: 30 Jul 2007, 07:40
Location: Germany

Post by eXcite » 07 Aug 2007, 09:58

hmm and thats my problem :(
User avatar
eXcite
Peon
Peon
Posts: 25
Joined: 30 Jul 2007, 07:40
Location: Germany

Post by eXcite » 07 Aug 2007, 10:08

Antother question,

can anybody compile me the tmserver? i dont want to usw athena.

Please
User avatar
Crush
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 8046
Joined: 25 Aug 2005, 17:08
Location: Germany

Post by Crush » 07 Aug 2007, 12:39

For what do you need a compiled tmwserv?

It isn't developed far enough to host a game worth playing. When you want to help with the development you should be able to compile it yourself. When you don't want to help with the development tmwserv has no use for you yet.

We will provide precompiled packages of tmwserv as soon as it becomes useful.
  • former Manasource Programmer
  • former TMW Pixel artist
  • NOT a game master

Please do not send me any inquiries regarding player accounts on TMW.


You might have heard a certain rumor about me. This rumor is completely false. You might also have heard the other rumor about me. This rumor is 100% accurate.
User avatar
eXcite
Peon
Peon
Posts: 25
Joined: 30 Jul 2007, 07:40
Location: Germany

Post by eXcite » 15 Aug 2007, 06:46

Sorry for the question. i have to learn to look at first than ask questions :-)
User avatar
Bjørn
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 1430
Joined: 09 Dec 2004, 19:50
Location: North Rhine-Westphalia, Germany
Contact:

Post by Bjørn » 17 Aug 2007, 13:03

Crush wrote:then what is the resource2.php doing in the updatehost folder?
Sending a set of headers to make sure the thing isn't cached by evil proxies:

Code: Select all

$ cat resources2.php 
[?php
header("Content-type: text/plain");
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate"); 
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
header("Pragma: no-cache");

print file_get_contents ("resources2.txt");
?]
Post Reply