segmentation fault

Ask for help regarding any technical issue or report any bug or OS independent issues.
Post Reply
lost_soul
Peon
Peon
Posts: 30
Joined: Mon Dec 03, 2007 11:10 pm

segmentation fault

Post by lost_soul » Thu Dec 27, 2007 1:48 am

I keep getting a segmentation fault error. The game randomly crashes and the command line reads "Segmentation fault"

not sure how to get more debug info.




cheers
lost
User avatar
Crush
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 8046
Joined: Thu Aug 25, 2005 5:08 pm
Location: Germany

Post by Crush » Thu Dec 27, 2007 2:18 am

You could show us the logfile. You can find it in ~/.tmw/tmw.log
  • former Manasource Programmer
  • former TMW Pixel artist
  • NOT a game master

Please do not send me any inquiries regarding player accounts on TMW.


You might have heard a certain rumor about me. This rumor is completely false. You might also have heard the other rumor about me. This rumor is 100% accurate.
lost_soul
Peon
Peon
Posts: 30
Joined: Mon Dec 03, 2007 11:10 pm

Post by lost_soul » Thu Dec 27, 2007 2:44 am

I was going to post the log file, but i think the problem has ceased, I think it may have been something to do with the major over-population of monsters, but the server has since been restarted, and I no longer seem to be having the issue.
User avatar
Rotonen
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 3154
Joined: Wed Sep 08, 2004 8:48 pm
Location: Espoo, Finland

Post by Rotonen » Thu Dec 27, 2007 6:09 am

Actually if a high enough amount of entities on screen segfaults the client, that is quite alarming.

We should look into this.
This message used to be meaningful.
User avatar
Crush
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 8046
Joined: Thu Aug 25, 2005 5:08 pm
Location: Germany

Post by Crush » Thu Dec 27, 2007 6:30 am

I doubt that it was just the number of objects on-screen that caused the segmentation fault. Not only the monsters but all scripts were executed twice like warps triggers or npcs. Something of this might have caused the problem.

But like every bug: When you can't reproduce it we can't fix it.
  • former Manasource Programmer
  • former TMW Pixel artist
  • NOT a game master

Please do not send me any inquiries regarding player accounts on TMW.


You might have heard a certain rumor about me. This rumor is completely false. You might also have heard the other rumor about me. This rumor is 100% accurate.
omegamormegil
Peon
Peon
Posts: 6
Joined: Wed Jan 16, 2008 9:51 pm

Segmentation Fault

Post by omegamormegil » Wed Jan 16, 2008 9:54 pm

I keep getting it too, today. Here's the end of my log file:

[20:46:14.23] Loaded /home/nate//.tmw/updates/hairstyle-compat.zip/graphics/sprites/hairstyle1.xml
[20:46:14.23] Loaded /home/nate//.tmw/updates/hairstyle-compat.zip/graphics/sprites/hairstyle1.png
[20:46:14.24] Loaded /home/nate//.tmw/updates/sprites-3714.zip/graphics/sprites/leg-jeans-male.xml
[20:46:14.24] Loaded /home/nate//.tmw/updates/sprites-3714.zip/graphics/sprites/leg-jeans-male.png
[20:46:14.27] Loaded /home/nate//.tmw/updates/update-3700-3782-3.zip/graphics/sprites/head-funkywinter.xml
[20:46:14.27] Loaded /home/nate//.tmw/updates/update-3700-3782-3.zip/graphics/sprites/head-funkywinter.png
[20:46:14.27] Loaded /home/nate//.tmw/updates/sprites-3714.zip/graphics/sprites/item002.xml
[20:46:14.27] Loaded /home/nate//.tmw/updates/sprites-3714.zip/graphics/sprites/item002.png
[20:46:14.53] Loaded /home/nate//.tmw/updates/hairstyles-3820.zip/graphics/sprites/hairstyle0.xml
[20:46:14.53] Warning: no action "1" defined!
omegamormegil
Peon
Peon
Posts: 6
Joined: Wed Jan 16, 2008 9:51 pm

Segmentation Fault

Post by omegamormegil » Wed Jan 16, 2008 9:58 pm

I'm getting Seg Faults rapidly (3 seconds) after logging in. The end of my log says:

[20:56:13.64] Warning: no action "1" defined!
[20:56:13.64] ResourceManager::release(graphics/sprites/hairstyle1.xml[1])
[20:56:13.64] ResourceManager::release(graphics/sprites/hairstyle1.png[40x40])
[20:56:13.64] ResourceManager::release(graphics/sprites/hairstyle1.png)
[20:56:13.64] Warning: no action "1" defined!
[20:56:13.64] Warning: no action "1" defined!
[20:56:13.64] Warning: no action "1" defined!
[20:56:13.64] Warning: no action "1" defined!
[20:56:13.64] Warning: no action "2" defined!


I don't know if it's my character, or something else. If you want to test it, you could try logging in as me.
User avatar
Crush
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 8046
Joined: Thu Aug 25, 2005 5:08 pm
Location: Germany

Post by Crush » Wed Jan 16, 2008 10:21 pm

You are still using 0.0.23. Update to 0.0.24 or take one of the hairstyle*.xml files from the updates, rename it to hairstyle0.xml and put it into The Mana World/data/graphics/sprites.
  • former Manasource Programmer
  • former TMW Pixel artist
  • NOT a game master

Please do not send me any inquiries regarding player accounts on TMW.


You might have heard a certain rumor about me. This rumor is completely false. You might also have heard the other rumor about me. This rumor is 100% accurate.
Post Reply