Failing to load dejavusans.ttf, Segmentation Fault

Ask for help regarding any technical issue or report any bug or OS independent issues.
Post Reply
User avatar
zeeli
Peon
Peon
Posts: 20
Joined: Mon Jan 07, 2008 5:09 pm
Location: Finland

Failing to load dejavusans.ttf, Segmentation Fault

Post by zeeli » Mon Jan 07, 2008 5:19 pm

Hi.

I just compiled tmw 0.0.24 and it fails to start. (Segmentation fault (core dumped))

Here is my tmw.log

Code: Select all

[16:14:44.01] The Mana World v0.1.0
[16:14:44.01] Initializing libxml2...
[16:14:44.01] Initializing configuration...
[16:14:44.01] Initializing SDL...
[16:14:44.03] Initializing resource manager...
[16:14:44.03] Adding to PhysicsFS: /home/eeli//.tmw
[16:14:44.03] Adding to PhysicsFS: data
[16:14:44.03] Adding to PhysicsFS: /usr/local/share/tmw/data
[16:14:44.03] Setting video mode 800x600 windowed
[16:14:44.13] Using video driver: x11
[16:14:44.13] Possible to create hardware surfaces: no
[16:14:44.13] Window manager available: yes
[16:14:44.13] Accelerated hardware to hardware blits: no
[16:14:44.13] Accelerated hardware to hardware colorkey blits: no
[16:14:44.13] Accelerated hardware to hardware alpha blits: no
[16:14:44.13] Accelerated software to hardware blits: no
[16:14:44.13] Accelerated software to hardware colorkey blits: no
[16:14:44.13] Accelerated software to hardware alpha blits: no
[16:14:44.13] Accelerated color fills: no
[16:14:44.13] Available video memory: 0
[16:14:44.13] Initializing GUI...
[16:14:44.13] Unable to load dejavusans.ttf: SDLTrueTypeFont::SDLTrueTypeFont: Couldn't open data/fonts/dejavusans.ttf
[16:14:44.13] Exception
Please help me!


Best Regards,
zEeLi
Last edited by zeeli on Tue Sep 09, 2008 3:58 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Jaxad0127
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 4209
Joined: Thu Nov 01, 2007 6:35 pm
Location: Internet

Post by Jaxad0127 » Mon Jan 07, 2008 5:26 pm

You shouldn't be using version 0.1. Use version 0.0.24 instead. Version 0.1 is still being developed.
User avatar
zeeli
Peon
Peon
Posts: 20
Joined: Mon Jan 07, 2008 5:09 pm
Location: Finland

Post by zeeli » Mon Jan 07, 2008 5:32 pm

Sorry, my bad. I thought i downloaded 0.0.24 sources from svn, but they were actually 0.1.0.

Thanks anyway!
User avatar
Bjørn
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 1430
Joined: Thu Dec 09, 2004 7:50 pm
Location: North Rhine-Westphalia, Germany
Contact:

Post by Bjørn » Mon Jan 07, 2008 5:33 pm

If you want to compile 0.0.24, either download the source or check out the 0.0 branch located at tmw/branches/0.0 in the Subversion repository.
Post Reply