help!!

Ask for help regarding any technical issue or report any bug or OS independent issues.
Post Reply
cg21
Peon
Peon
Posts: 9
Joined: 26 Mar 2008, 11:31

help!!

Post by cg21 » 30 Mar 2008, 03:19

||=== TMWServ Accountserver, default ===|
ld.exe||cannot find -lcrypto|
||=== Build finished: 1 errors, 0 warnings ===|


-------------- Build: default in TMWServ Accountserver ---------------
Linking console executable: accountserver.exe
C:\MinGW\bin\..\lib\gcc\mingw32\3.4.5\..\..\..\..\mingw32\bin\ld.exe: cannot find -lcrypto
collect2: ld returned 1 exit status
Process terminated with status 1 (0 minutes, 1 seconds)
1 errors, 0 warnings
User avatar
leeor_net
Novice
Novice
Posts: 180
Joined: 03 Feb 2008, 10:17
Location: Ohio, USA
Contact:

Re: help!!

Post by leeor_net » 31 Mar 2008, 02:05

jfgi

To be more specific, your build environment is improperly set. Look around through the C::B website for tutorials on properly configuring your C::B environment with MingW or check out http://forums.themanaworld.org/viewtopic.php?f=6&t=3839
- Leeor

"Oh, no thanks. I ate a boulder on the way in." - Shrek
cg21
Peon
Peon
Posts: 9
Joined: 26 Mar 2008, 11:31

Re: help!!

Post by cg21 » 31 Mar 2008, 04:32

First of all, thank you for your answer, salute!

My English is not good,Can only rely on translation tools!

I was under the :
http://forums.themanaworld.org/viewtopic.php?f=6&t=3839

Configuring Code::Blocks

Not to find solutions!,Many of the Web site search,Most said openssl crypto Problems!
compiler and debugger settings.JPG
compiler and debugger settings.JPG (62.84 KiB) Viewed 1719 times
User avatar
ElvenProgrammer
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 2526
Joined: 13 Apr 2004, 20:11
Location: Italy
Contact:

Re: help!!

Post by ElvenProgrammer » 31 Mar 2008, 08:40

You can remove crypto from linker settings
User avatar
leeor_net
Novice
Novice
Posts: 180
Joined: 03 Feb 2008, 10:17
Location: Ohio, USA
Contact:

Re: help!!

Post by leeor_net » 31 Mar 2008, 23:22

Alright, so then it's understandable that you are unable to provide any details on what you may have looked at to find solutions to your problem.

Have you properly installed mingw? If you downloaded Code::Blocks from their websites Downloads section and you downloaded codeblocks-8.02-setup.exe, uninstall it and instead download codeblocks-8.02mingw-setup.exe. This version of the Win32 setup program will also install mingw alongside C::B.

If that doesn't solve your problem, you can PM me images/text of what all of your 'Compiler and debugger' tabs look like. I may be able to help you there as sometimes the settings can cause obscure errors (such as yours).
- Leeor

"Oh, no thanks. I ate a boulder on the way in." - Shrek
User avatar
filo
Peon
Peon
Posts: 19
Joined: 01 Apr 2008, 19:56
Location: Czech republic
Contact:

Re: help!!

Post by filo » 01 Apr 2008, 20:06

Hello,
I have same problem, but I use Newbie's tutorial for compiling client and all is ok. With compiling client I haven't any problems, but with compiling accountserver I have this problem :(.
At first compiling accountserver I get error about not found openssl. After I find, download package openssl-0.9.7c-lib and copy folder openssl from it in folder include.
After this step I get error, which speaking about.

Here is compiler setting (sorry for long loading time of picture, becouse its 4500px height):
http://img101.imageshack.us/img101/1547/screenyx7.png

Thanks for answer and sorry for my bad english ;-)
User avatar
ElvenProgrammer
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 2526
Joined: 13 Apr 2004, 20:11
Location: Italy
Contact:

Re: help!!

Post by ElvenProgrammer » 01 Apr 2008, 21:48

ElvenProgrammer wrote:You can remove crypto from linker settings
Project -> Build options... -> Linker settings
User avatar
filo
Peon
Peon
Posts: 19
Joined: 01 Apr 2008, 19:56
Location: Czech republic
Contact:

Re: help!!

Post by filo » 02 Apr 2008, 13:41

ElvenProgrammer wrote:
ElvenProgrammer wrote:You can remove crypto from linker settings
Project -> Build options... -> Linker settings
I haven't crypto in Linker settings.
User avatar
ElvenProgrammer
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 2526
Joined: 13 Apr 2004, 20:11
Location: Italy
Contact:

Re: help!!

Post by ElvenProgrammer » 02 Apr 2008, 21:34

Try by removing crypto from all available targets
User avatar
filo
Peon
Peon
Posts: 19
Joined: 01 Apr 2008, 19:56
Location: Czech republic
Contact:

Re: help!!

Post by filo » 03 Apr 2008, 16:12

ElvenProgrammer wrote:Try by removing crypto from all available targets
Ok I do it, but I get a new 2 errors:
.objs\src\utils\cipher.o:cipher.cpp:(.text+0x1df)||undefined reference to `_EVP_md5'|
.objs\src\utils\cipher.o:cipher.cpp:(.text+0x222)||undefined reference to `_EVP_Digest'|

what can I do and thanks for your help and time ;-)
User avatar
ElvenProgrammer
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 2526
Joined: 13 Apr 2004, 20:11
Location: Italy
Contact:

Re: help!!

Post by ElvenProgrammer » 03 Apr 2008, 19:38

Remove src/utils/cipher.cpp form project tree
User avatar
filo
Peon
Peon
Posts: 19
Joined: 01 Apr 2008, 19:56
Location: Czech republic
Contact:

Re: help!!

Post by filo » 03 Apr 2008, 20:05

ElvenProgrammer wrote:Remove src/utils/cipher.cpp form project tree
Its work!! Thanks man ;-)
Post Reply