Trying to build...account server troubles [Solved] next Q?

Ask for help regarding any technical issue or report any bug or OS independent issues.
Post Reply
MrDan
Peon
Peon
Posts: 34
Joined: 10 Jan 2008, 01:42
Location: Bay area , California

Trying to build...account server troubles [Solved] next Q?

Post by MrDan » 05 May 2008, 04:04

I am trying to compile the server for my use at home..

I was able to build the gameserver with no problems.

when I tried to build the accountserver I got 6 errors. I suspect I may have missed some dependencies. I will list the error log below. My search-foo is weak so please don't nark me for not googleing as I did and am drowning in the results staring with eyes glazed over and mumbling to myself. :shock: Please help! :oops:

Thanks

Dan

I used Code::blocks to build.
log :
*****************************Update******************
Installed openssl and now log is only one error:


-------------- Build: default in TMWServ Accountserver ---------------

Linking console executable: accountserver.exe
C:\Program Files\CodeBlocks\MinGW\bin\ld.exe: cannot find -lcrypto
collect2: ld returned 1 exit status
Process terminated with status 1 (0 minutes, 0 seconds)
1 errors, 0 warnings

*****************************
Searching and searching for how to either install the lcrypto or remove the reference to it..

Also, I am sorry for placing this in unix support I should have and meant to put in windows support


I am soo close I know it is something real easy but alas, today is not my day.

Maybe tomorrow ;)
Last edited by MrDan on 06 May 2008, 04:50, edited 3 times in total.
User avatar
Sanga
Peon
Peon
Posts: 70
Joined: 16 Mar 2008, 22:57

Re: Trying to build server gameserver ok account server troubles

Post by Sanga » 05 May 2008, 05:09

The "cannot find -lcrypto" pretty much explains it - the linker was unable to find the "libcrypto" library. Which means either you have a configuration problem, or that the library simply isn't installed.

A request for clarification: This is posted under "Unix Support", but it appears you're building on Windows.
MrDan
Peon
Peon
Posts: 34
Joined: 10 Jan 2008, 01:42
Location: Bay area , California

Re: Trying to build server gameserver ok account server troubles

Post by MrDan » 05 May 2008, 05:19

Yah ooppse sorry.. I wish I could move this.

it has been a hard day. :oops:
User avatar
ElvenProgrammer
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 2526
Joined: 13 Apr 2004, 20:11
Location: Italy
Contact:

Re: Trying to build server gameserver ok account server troubles

Post by ElvenProgrammer » 05 May 2008, 13:07

You can safely remove libcrypto from dependencies in project properties
MrDan
Peon
Peon
Posts: 34
Joined: 10 Jan 2008, 01:42
Location: Bay area , California

Re: Trying to build server gameserver ok account server troubles

Post by MrDan » 05 May 2008, 16:12

K thanks I will try that when I get home. 8)

***********Edit below*****************


Yup that did the trick thanks! :D

now I am looking for tutorial or instructions on what to do now. :?

I copied some xml files (monsters, maps...)cant find one or how to make the appropiate character file and gm-character files and when I execute the batch file the game server opens and account server opens but how do you connect? where do you put the info like ip info and stuff. I searched this forum and havent found much info other than some problems. I see that the dos windows are indicating that they are waiting. and the game server window starts counting game time.

Should this be another thread separate from this one?
Post Reply