fullscreen problem!!

Ask for help regarding any technical issue or report any bug or OS independent issues.
Post Reply
celso
Peon
Peon
Posts: 49
Joined: Sun Jul 13, 2008 12:29 am
Location: Portugal!!!!

fullscreen problem!!

Post by celso » Sun Aug 24, 2008 10:27 pm

can sommeone help-me? i allways have been playing tmw on window mode but when i change it to fullscreen, after log of on tmw and get on again, i cant see anything! :evil: everythings black! now, i can't access to preferences to change to window again!
how can i fix this?

bad english? sorry but im from portugal.
User avatar
EJlol
Developer
Developer
Posts: 1066
Joined: Tue Sep 06, 2005 9:42 am

Re: fullscreen problem!!

Post by EJlol » Sun Aug 24, 2008 11:05 pm

Open ~/.tmw/config.xml and set the option 'screen' to '0'. If this does not work, you can delete the config.xml and TMW will get back to the default settings.
celso
Peon
Peon
Posts: 49
Joined: Sun Jul 13, 2008 12:29 am
Location: Portugal!!!!

Re: fullscreen problem!!

Post by celso » Mon Aug 25, 2008 12:55 pm

thanks for the help! :D now i can play tmw again! :D
onestoploser
Peon
Peon
Posts: 4
Joined: Thu Feb 19, 2009 2:03 pm

Re: fullscreen problem!!

Post by onestoploser » Thu Feb 19, 2009 2:17 pm

I also have an issue. The in-game options won't let me change my full-screen screen resolution. My monitor is 1920x1200, and when I enable fullscreen it's displaying in some smaller resolution that looks stretched out. I tried editing config.xml to no avail. The game rewrote it back to default. Any ideas? Maybe I entered the screenwidth/screenheight commands wrong? Any help would be greatly appreciated.
User avatar
EJlol
Developer
Developer
Posts: 1066
Joined: Tue Sep 06, 2005 9:42 am

Re: fullscreen problem!!

Post by EJlol » Thu Feb 19, 2009 2:40 pm

Did you close the game BEFORE you edited the config.xml?
User avatar
Jaxad0127
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 4209
Joined: Thu Nov 01, 2007 6:35 pm
Location: Internet

Re: fullscreen problem!!

Post by Jaxad0127 » Thu Feb 19, 2009 2:42 pm

EJlol wrote:Did you close the game BEFORE you edited the config.xml?
The game saves it's configuration when it's closed, so it will overwrite whats there. You need to edit before you start the game.
Image
User avatar
ve3txz
Peon
Peon
Posts: 22
Joined: Sat Dec 06, 2008 5:41 pm
Location: Toronto, Ontario, Canada

Re: fullscreen problem!!

Post by ve3txz » Thu Feb 19, 2009 2:54 pm

try with OpenGL disabled

one of my vidio cards doesent like OpenGL and does somthing simular
Aodhan
onestoploser
Peon
Peon
Posts: 4
Joined: Thu Feb 19, 2009 2:03 pm

Re: fullscreen problem!!

Post by onestoploser » Thu Feb 19, 2009 3:11 pm

The game was closed before I edited the file. Why won't the GUI let me adjust the resolution? The option is there, but it doesn't work. :/

I'm running on Ubuntu Intrepid by the way. Nvidia 7800 graphics card.
User avatar
Jaxad0127
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 4209
Joined: Thu Nov 01, 2007 6:35 pm
Location: Internet

Re: fullscreen problem!!

Post by Jaxad0127 » Thu Feb 19, 2009 3:39 pm

onestoploser wrote:The game was closed before I edited the file. Why won't the GUI let me adjust the resolution? The option is there, but it doesn't work. :/

I'm running on Ubuntu Intrepid by the way. Nvidia 7800 graphics card.
It was just there for show in earlier versions. Newer versions let you use it.

Are you sure all instances of the client were closed before you edited the file?
Image
onestoploser
Peon
Peon
Posts: 4
Joined: Thu Feb 19, 2009 2:03 pm

Re: fullscreen problem!!

Post by onestoploser » Thu Feb 19, 2009 4:06 pm

As far as I know they were. I'm at work right now, so I can't try it out. I guess I'll try it again when I get home. The version I'm using came from Synaptic. Maybe I'll just compile the newest version.
onestoploser
Peon
Peon
Posts: 4
Joined: Thu Feb 19, 2009 2:03 pm

Re: fullscreen problem!!

Post by onestoploser » Fri Feb 20, 2009 1:20 am

Ok. I updated to 28.1-1 and re-edited the config file. Saved and started TMW and it works now. I'm not sure why, but it works now.
Post Reply