Vista Japanese Problem

Ask for help regarding any technical issue or report any bug or OS independent issues.
Post Reply
Nomi
Peon
Peon
Posts: 2
Joined: Mon Mar 29, 2010 6:32 pm

Vista Japanese Problem

Post by Nomi » Mon Mar 29, 2010 7:12 pm

Hi.
First time posting so please be kind :)

My friend has been trying to play TMW on his Vista in Japanese with no success.

Image

As you can see, the most parts are just blank squares.
It is still the same result with or without the translation files if it makes any difference.
He did create a character but it just crashes while loading the game.

Does anyone here play TMW on Vista in Eastern Asian language successfully?
Any help is much appreciated.
Last edited by Nomi on Mon Mar 29, 2010 8:44 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Crush
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 8046
Joined: Thu Aug 25, 2005 5:08 pm
Location: Germany

Re: Vista Japanese Problem

Post by Crush » Mon Mar 29, 2010 7:20 pm

I think the problem is that the font file we use doesn't include japanese characters.
  • former Manasource Programmer
  • former TMW Pixel artist
  • NOT a game master

Please do not send me any inquiries regarding player accounts on TMW.


You might have heard a certain rumor about me. This rumor is completely false. You might also have heard the other rumor about me. This rumor is 100% accurate.
User avatar
Jaxad0127
TMW Adviser
TMW Adviser
Posts: 4209
Joined: Thu Nov 01, 2007 6:35 pm
Location: Internet

Re: Vista Japanese Problem

Post by Jaxad0127 » Mon Mar 29, 2010 7:24 pm

Crush wrote:I think the problem is that the font file we use doesn't include Japanese characters.
Most likely. Can your fried try it with the font file replaced with one that does have them?
Image
Nomi
Peon
Peon
Posts: 2
Joined: Mon Mar 29, 2010 6:32 pm

Re: Vista Japanese Problem

Post by Nomi » Mon Mar 29, 2010 8:09 pm

Thank you for your quick reply, Crush and Jax.
jaxad0127 wrote:Can your fried try it with the font file replaced with one that does have them?
Thanks, I will pass the message.

One more question,
Would he still need the font file replaced if he wants to run it in English?
I did a quick search before posting and I understand it runs on OS's language,
but is there any way to force it to run in English?
There are a lot of software out there which do not have Japanese language setting,
but they still run in English on Japanese OS.
I have only limited knowledge on PC so I apologize in advance if my question does not make any sense.

Many thanks.
Post Reply